Håndboldskole i uge 7

Sjove og lærerige dage... læs mere her...

001 002 003 004005

Hvide Sande KFUMs historie

KFUM's Idræt i Hvide Sande blev stiftet i 1944. Dengang spillede man kun udendørs håndbold og både mål, bolde, sko og tøj var helt forskelligt fra det, vi oplever i dag - men glæden ved spillet var den samme.

I krigsårene og en tid derefter lå foreningen stille og blev først en aktiv forening igen i 1958. En flok unge "drenge" med Peder Jensen Pedersen i spidsen fik overtalt daværende skoleinspektør P.K. Larsen til at træne og være dem behjælpelige med igen at starte håndbold i Hvide Sande. I starten var der ikke de store resultater, men hurtigt blev byen kendt på Danmarkskortet. Der blev trænet i gymnastiksalen på Hvide Sande Skole - senere i Vesterhavshallen i Ringkøbing, i Højmarkhallen og endelig i Tarm Idrætscenter. Hvide Sande havde i mange år hjemmebane i Tarm, og der skete en stor sportslig udvikling i denne periode.

I 1972 blev Hvide Sande Hallen indviet, og så kom der for alvor gang i resultaterne, og en kæmpe ungdomsafdeling blomstrede op. Damerne spillede i mange år i landets næstbedste række - i en periode var både 1. hold damer og herrer i 2. division (næsthøjeste række). Særdeles flot af en så lille by. 

Men vi må sande, at det er hurtigere at bryde ned end at bygge op - i dag har vi et herrehold i Jyllandsserie og intet damehold. Så der er kun én vej frem - hårdt og målrettet arbejde helt fra miniårene. Vi når ikke de samme "højder" som tidligere, men hvis vi alle står sammen og yder med det, vi hver især er gode til, vil det være sjovere at spille håndbold og resultaterne blive bedre.


Hovedsponsor - Ringkjøbing Landbobank

webdesign, programming and webhosting by Apollomedia